رم

رم DDR5 چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

رم DDR5 چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ رم (RAM) یا حافظه موقت که کوتاه شده‌ی عبارت Random Access Memory است، به معنی حافظه دسترسی تصادفی شناخته می شود. رم یک حافظه بسیار پر سرعت است. این قطعه امکان انتقال و آدرس دهی بسیار سریع برای پردازنده‌های کامپیوتر را فراهم می‌آورد.

رم DDR5 چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

به شکل دقیق‌تر وظیفه این قطعه نگهداری داده‌های در حال پردازش به وسیله‌ی پردازنده‌ی مرکزی، است. رم‌ها در هر نسل با استانداردی تحت عنوان DDR (کوتاه شده عبارت Double Data Rate) از یکدیگر قابل تشخیص هستند. حافظه‌های رم در حال حاضر تا نسل پنجم یا DDR5 معرفی شده‌اند که برای استفاده نیازمند تجهیزات گران قیمت تری هستند.


رم DDR5 چیست؟

هر نسل DDR رم در مقایسه با نسل قبلی سرعت بیشتری دارد، برق کمتری مصرف می‌کند و زمان تاخیر کمتری دارد. DDR5 جدیدترین استاندارد از فناوری DDR SDRAM محسوب می‌گردد که بالاترین سرعت ممکن را با حداقل مصرف نویز و انرژی فراهم می‌آورد.

هرچه تعداد چرخه‌های قابل انجام در ثانیه توسط رم بیشتر شود، به طبع میزان ذخیره سازی و خواندن داده‌ها نیز بالاتر می‌رود. در نتیجه تجربه‌ روان‌تری را برای کاربران ممکن می‌سازد. معمولاً بین چرخه رم و استاندارد DDR همبستگی مستقیمی وجود. این موضوع را می‌توان هنگام مقایسه DDR3 ،DDR4 و به تازگی DDR5 به راحتی مشاهده کرد.

رم DDR5 چیست و چه مزایا و معایبی دارد

رم DDR5 چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

رم‌‌ها DDR5 با توجه به تکنولوژی بسیار جدید، به حداقل‌های سخت افزاری برای تجربه‌ی سرعت بالا را دارند. مادربردها و پردازنده‌ها قدیمی‌تر و نسل‌ پیشین از این رم‌های پرسرعت پشتیبانی نکرده و مانع از دسترسی به حداکثر توان این نوع حافظه‌ها می‌شوند. در نتیجه لازم است تا از سخت افزارهای مدرن در کنار این دسته از تجهیزات بهره ببریم.


مزایای رم DDR5 چیست؟

DDR5 با توجه به تکنولوژی بسیار جدید، پیشرفت قابل توجهی نسبت به نسل پیشین خود داشته‌اند. این دسته از تجهیزات سرعت به مراتب بالاتری را عرضه می‌کنند که تجربه استفاده از نرم افزار و بازی را به شکل محسوسی بهبود می‌بخشد. نرخ دیتا ریت که در نسل رم‌های DDR4 بین ۱.۶ تا ۳.۲ گیگابایت بر ثانیه (Gbps) به نرخ ۴.۸ تا ۸.۴ گیگابایت بر ثانیه رسیده است.

رم DDR5 چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

م‌های جدید DDR5 علاوه بر سرعت بالاتر، انرژی مصرفی به مراتب کمتری نیز دارد. به همین ترتیب نویز و گرمای تولید شده توسط این دسته از تجهیزات، کمتر خواهد بود. همچنین این دسته از تجهیزات به علت معماری متفاوت قابلیت عرضه در ظرفیت‌های متنوع‌تر و بالاتر را خواهد داشت.


معایب رم DDR5 چیست؟

با وجود همه‌ی مزایای مثبت رم‌های DDR5، این دسته از تجهیزات چالش‌هایی را نیز جلوی پای کاربران قرار می‌دهند. قیمت تمام شده‌ی رم‌های DDR5 به شدت بالاست و دسترسی پذیری این دسته از محصولات نیز به شدت محدود است. در حال حاضر جز چند مدل از برندهای مطرح، خبری از رم‌های DDR5 نیست.

علاوه بر این بحث سازگاری نیز مطرح است. رم‌های جدید DDR5 تنها با تعداد محدودی از بردها سازگاری دارند. در حال حاظر تنها پردازنده‌های نسل دوازهمی و بردهای نسل جدید اینتلی شامل چیپست‌های Z690 و B660 و H610 از رم‌های DDR5 پشتیبانی کرده و هیچ یک از برد و پردازنده‌های AMD از این رم‌ها پشتیبانی نمی‌کنند. این موضوع با معرفی بردهای جدید AMD حل خواهد شد.


نتیجه گیری

رم DDR5 جدیدترین استاندارد از فناوری DDR SDRAM محسوب می‌گردد که بالاترین سرعت ممکن را با حداقل مصرف نویز و انرژی فراهم می‌آورد. این رم‌ها که در حال حاضر قیمت نسبتا بالایی دارند، توسط پردازنده و بردهای محدودی از اینتل پشتیبانی می‌شوند. امید است این موضوع با عرضه‌ی نسل جدید برد و پردازنده‌ها بهبود یابد.

منبع : https://vigiato.net/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *